به جرأت میتوان گفت که در تمامی صنایع به فرآیند جوشکاری نیاز داریم و همین موضوع باعث شده است که با گذر زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی تحولات جدی را در جوشکاری شاهد باشیم به گونهای که در حال حاضر تکنولوژی جوش لیزر به عنوان یکی از مدرنترین و ایمنترین روشهای جوشکاری شناخته شده و در صنایع مختلف کاربردهای وسیعی دارد. اجازه دهید در این مطلب شما را با تکنولوژی جوش لیزر و اهمیت استفاده از آن در صنعت آشنا کنیم.
مطالب مرتبط:
تفاوت بین حکاکی لیزری و برش لیزری در چیست؟
تکنولوژی جوش لیزر چیست؟
در جوشکاری سنتی اپراتور باید با ایجاد شعله بسیار شدید، فرآیند جوشکاری، حک فلز، برش فلز و… را انجام دهد. بنابراین ایمنی این روش پایین است و به قدرت و ظرأفت عمل بسیار بالایی نیاز دارد. اما با ورود تکنولوژی جوش لیزر، تمامی محدودیتهای جوشکاری سنتی برداشته شد و در واقع جوش لیزر به عنوان پیشرفتهترین روش جوشکاری در طراحی صنعتی معرفی گردید. به کمک دستگاه جوش لیزر میتوان در کوتاهترین زمان حتی کمتر از چند میکروثانیه دو قطعه یا چند قطعه را به یکدیگر متصل کرد. اساس تکنولوژی جوش لیزر، اشعه پرقدرت لیزر است که به محض تابیدن به دو قطعه، باعث اتصال آنها به یکدیگر میشود.
اهمیت استفاده از تکنولوژی جوش لیزر در طراحی صنعتی
از جوش لیزر برای کار بر روی اجسام فلزی و غیرفلزی استفاده میشود. در واقع شما حتی برای لیزر غیر فلزات نیز میتوانید به سراغ جوش لیزر بروید بدون اینکه هیچگونه محدودیت و مشکلی رخ بدهد. حتما این سؤال برای شما به وجود آمده است که دلیل افزایش کاربرد تکنولوژی جوش لیزر در طراحی صنعتی چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید قابلیتهای جوش لیزر را بررسی کنیم:
- جوش لیزر سرعت و دقت بسیار بالایی دارد. بنابراین از یک سو ایمنی آن بیشتر میشود و از سوی دیگر ما در کوتاهترین زمان ممکن میتوانیم فرآیندهایی شامل اتصال قطعات، برش لیزر، چاپ فلزات، حک لیزری و امور دیگر را انجام دهید.
- امکان جوشکاری خودکار و رباتیک با کمک تکنولوژی جوش فراهم شده است و این نشان میدهد که با کمک این تکنولوژی میزان نیاز به نیروی انسانی کاهش پیدا میکند. برای مثال فرض کنیم که شما میخواهید قطعات داخلی یک دستگاه را جوشکاری کنید و دسترسی به این قسمتها واقعاً سخت و دشوار است. در این زمان است که تکنولوژی جوش به صورت رباتیک به کمک ما میآید.
- انجام جوشکاری لیزری بسیار راحت است و حتی اگر فردی مبتدی باشد با یک دوره آموزش ساده میتواند انجام این کار را برعهده بگیرد.
- میزان مصرف انرژی الکتریکی به کمک تکنولوژی جوش کاهش پیدا میکند در صورتی که در جوشکاریهای سنتی میزان مصرف انرژی بسیار بالا بود.
- بعد از اینکه جوش لیزر اجرا شد میزان نیاز به عملیات پرداخت و سایش کاهش پیدا میکند. در حالی که در جوشکاری سنتی حتماً باید از ابزارهای سایش برای صاف و یکدست کردن سطح مورد نظر استفاده کنیم. در واقع تکنولوژی جوش لیزر به گونهای انجام میشود که محل جوش بسیار تمیز باقی مانده و در نتیجه نیاز به عملیات پرداخت کاهش پیدا میکند.
کاربردهای جوش لیزر
به طور کلی از تکنولوژی جوش لیزر در انواع صنایع خودرو، هوافضا، الکترونیک، پزشکی، جواهرسازی و حتی ساخت کالاهای تزیینی استفاده میشود. تکنولوژی جوش لیزر به روشهای مختلف شامل حالت رسانشی، نفوذی و رسانشی-نفوذی اجرا میگردد که برای انتخاب روش مناسب باید هدف از جوشکاری را مشخص کنیم. آیا قرار است برش فلز را به کمک دستگاه برش لیزر فلزات انجام دهید و یا هدف شما از استفاده از تکنولوژی جوش لیزر، حک لیزری است. به هر حال براساس هدف خود، باید یک دستگاه برش لیزر مناسب را انتخاب نمایید.
سخن پایانی
همانگونه که متوجه شدید تکنولوژی جوش لیزر به دلیل ایمن بودن، سریع و دقیق بودن توانسته است خیلی سریع جایگزین جوشکاری سنتی گردد. در حال حاضر حتی برای ساخت جواهرات نیز از آن استفاده میشود. در صورتی که به قطعات و دستگاههای برش لیزر نیاز دارید و یا به دنبال یک تیم حرفهای برای انجام جوشکاری لیزری میگردید میتوانید به سایت لیزر پارس تک مراجعه کرده و از کارشناسان متخصص ما کمک بگیرید. قطعات لازم جهت جوش لیزر نیز در این سایت ارائه شده است که قیمت آن کاملاً به روز و طبق قوانین اتحادیه درج شده است.