یکی از محبوب‌ترین فناوری امروزی، حک لیزری است. این فناوری بسیار دقیق است، در نتیجه برای استفاده در صنایع خودروسازی و هوانوردی ایده‌آل است اما افرادی هستند که در کسب و کارهای کوچک هم از آن استفاده می‌کنند چون این دستگاه می‌تواند انواع مشاغل راساپورت کند. در این مقاله قرار است بطور خلاصه درمورد این دستگاه فوق‌العاده و کاربردهای فراوان آن که تا الان از آن خبر نداشتید، اطلاعات کسب کنید. پس تا آخر، مطالب را دنبال کنید.

 

مطالب مرتبط:

کاربرد دستگاه حک لیزری چیست؟

در این کار از یک ماشین علامت گذاری لیزری استفاده می‌شود که ما به آن دستگاه حکاکی لیزری می‌گوییم. کار آن تبخیر نواحی خاص هر ماده است و برای علامت‌گذاری لوگوها، بارکدها، شماره سریال محصول و کدهای QR روی مواد مناسب است. به غیر از حکاکی برای آب‌دیدگی مواد، فرسایش اجسام و سایر فناوری‌های علامت‌گذاری لیزری استفاده می‌شود.

 

تاریخچه مختصر حکاکی

برای تاریخچه احکاکی، باید به سراغ حکاکی دستی انسان‌های اولیه برویم. حکاکی دستی شامل دو مورد می‌شده ‌است، یک جسم نوک تیز برای درج علامت و قطعه‌ای سنگ یا دیوار غارها بوده. سنگ‌ها ابزار حکاکی از 500000 هزارسال پیش بوده‌اند. رفته رفته و با کمک علومی که انسان‌ها می‌آموختند و پیشرفت تکنولوژی این کار تکامل یافت.

تکامل این دستگاه با استفاده از ایده آلبرت انیشتین بود که اولین دستگاه را در سال 1916 ساخت. وقتی که وسترن الکتریک اولین دستگاه لیزر را در سال 1965 ساخت، لیزر به بخش مهمی از حفاری تبدیل شد. با این‌حال، استفاده واقعی از آن در حکاکی، از سال 1967 و با ظهور دستگاه لیزر CO2 شروع شد که امروزه پیشرفت بیشتر فناوری منجر به توسعه انواع آن شده است.

 

دستگاه حک لیزری چگونه کار می‌کند؟

این دستگاه با تمرکز نور لیزر روی جسم مورد نظر، باعث بخار شدن مواد می‌‌شود و یک علامت دائمی روی مواد می‌گذارد. نکته مهم و قابل توجه راجع به این دستگاه این است که باید قدرت دستگاه را به اندازه تنظیم کنید، چون قدرت کم، تاثیری ندارد و قدرت زیاد می‌تواند ماده را بسوزاند. کارکرد این دستگاه ساده است. در زیر، مراحلی که برای حکاکی لیزری یک قطعه باید انجام دهید آمده است:

 

1.ایده‌پردازی:

ایده‌پردازی یعنی پیدا کردن شکل، طرح یا نوشته مورد نظر و آماده سازی موادی که نیاز دارید. این مهم‌ترین مرحله فرآیند حک است چون این، به کیفیت و کارایی ماده برمی‌گردد. باید حتما قبل از حک کردن چیزی، از صحت آن مطمئن شوید چون این‌ها قابل تغییر نیستند و اصلاح علامت‌های اشتباه کار بسیار دشواری است.

 

2.طراحی:

در مرحله دوم باید تصویر مورد نظرتان را با برنامه های کامپیوتری مثل adobe lllustrator طراحی کنید و بعد از آن از سازگاری دستگاه با فایل طراحی شده اطمینان حاصل کنید.

 

3.ماده‌ای که انتخاب می‌کنید:

متریالی را انتخاب کنید که با دستگاه سازگار باشد. بطور کلی دستگاه‌های لیزری با موادی مثل سنگ، شیشه، پلاستیک و فلزات کار می‌کنند. اما نوع خود دستگاه هم مهم است، بطور مثال دستگاه حک UV برای پلاستیک مناسب است زیرا گرمای زیادی تولید نمی‌کند، اما دستگاه حک CO2 برای مواد آلی مناسب است.

 

آیا مزایای دستگاه حکاکی از معایب آن بیش‌تر است؟

حکاکی لیزری به دلیل مزایای از جمله دقت، سرعت و قابلیت حک روی موارد مختلف، در صنعت بسیار شناخته شده است. پس بهتر است مزایا و معایب را در کنار هم ببینیم. برای مزیت‌های آن می‌توان به فرآیند تولید سریع که بسته به مواد و قدرت لیزر، بین 3 تا 5 دقیقه طول می‌کشد، سازگاری با انواع مواد و دقت بالای دستگاه اشاره کرد.

برای معایب آن می‌توانیم بگوییم که برای کار با آن حتما باید به دستگاه تخصص و تسلط داشته باشید تا بتوانید از پتانسیل‌های دستگاه حداکثر استفاده را ببرید. اشکال دوم هزینه بالا عملیات و نگهداری دستگاه است چون ماشین‌های حک نسبت به دیگر ماشین‌ها هزینه‌برتر هستند و اشکال آخر هم این است که ماشین در طول کار، گازهای خطرناک منتشر می‌کند که برای آن به مکانی با تهویه مناسب نیاز دارید.

حک لیزری

نتیجه

حکاکی لیزری یک فرآیند بدون تماس است که علائم دقیق، دائمی و با کیفیت تولید می‌کند. برای همین این روزها، در شناسایی محصول و ردیابی در چندین صنعت مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر به خدمات حکاکی و مارک گذاری نیاز دارید، باید این خبر خوش را به شما بدهم که شرکت لیزرپارس‌تک با باکیفیت‌ترین خدمات می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − پانزده =