چاپ فلزات که به آن چاپ تیزابی، چاپ فلزی، چاپ نقش تیزابی یا سیاه قلم تیزابی نیز گفته می شود در واقع شیوه ای از حکاکی می باشد که در داخل آن بافت ها و خطوط مختلف توسط ثابت کننده ها یا اسیدها از روی بخش هایی از صفحات فلزی حذف خواهد شد. در این جا به بررسی چاپ فلزات می‌ پردازیم.

مطالب مرتبط:

برش co2

خمکاری ورق

چاپ فلزات

اشاره کردیم که این نوع چاپ را چاپ تیزابی، چاپ فلزی یا چاپ سیاه قلم تیزابی نیز می گویند، که نوعی حکاکی بر روی فلزات می باشد و در آن بافت ها و خطوطی را با ثابت کننده ها و یا اسیدها از روی بخش هایی از صفحه فلزی مورد نظر که معمولاً این صفحات لمسی هستند و در برابر اسیدها هیچ گونه حفاظتی ندارند، پاک خواهد شد.

از مزیت هایی که چاپ فلزات در برابر کاغذها دارند، این است که در بیش تر مواقع چون ورقه های فلزی براق هستند از خود ورقه می توانیم برخی از قسمت‌ های آن را چاپ کرده و با حذف کردن زمینه سفید آن ها را به صورت زیرنما اجرا کنیم.

گاهی یکی از مراحل چاپ فلزات یعنی لاک زنی حذف می شود و قسمت هایی که قصد داریم در آن جا رنگ سفید نمایان شود، به صورت یک رنگ کاملا چاپی و با زینگ اعمال خواهد شد و به جای لاک از مرکبات استفاده شده است که چسبندگی کم تر خواهد بود.

یعنی حذف کردن لاک به این شیوه یکی از مراحل تولید را که به عنوان بستر چاپ محسوب می‌ شود کاهش داده که صرفه اقتصادی نیز دارد. پس از آن که مرحله لاک زنی حذف و یا چاپ شد، رنگ کردن کار با توجه به نوع طراحی و نوع کار انجام می شود.

پس از آن که مرحله حذف یا چاپ لاک زنی انجام شد، حالا نوبت ورنی زنی می رسد که در واقع آخرین مرحله رنگ می باشد. این کار جهت مقاومت و بالا بردن شفافیت کار انجام خواهد شد. برخی اوقات نیز با استفاده کردن از نوع خاص ورنی ضمن آن که مقاومت کار بالا می رود، سطح کار نیز به صورت کاملا مات درمی آید.

مواد اولیه چاپ فلزات

مواد اولیه چاپ کردن بر روی فلزات

در این چاپ به برخی مواد اولیه از جمله ورق تین و یا آلومینیوم، پلیت، ورنی، لاک و مواد مرکب نیازمند هستیم که از این بین ورق چاچ اصلی ترین و در واقع گران ترین ماده اولیه جهت این کار محسوب می شود. ماندگاری در مرکب های چاپ فلزات از جمله موضوعات بسیار مهم و از فاکتورهایی است که جهت این نوع چاپ بسیار اهمیت دارد، چون کار تولید شده ما ممکن است تا مدت ها در فروشگاه ها و انبار بماند، پس باید در برابر شرایط مختلف آب و هوایی ماندگاری لازم را داشته باشد تا کیفیت خودش را حفظ کند. مرکبی که جهت این کار استفاده می شود حتماً باید مخصوص چاپ فلز باشد تا بتواند این ماندگاری را حفظ کند.

کاربردهای چاپ روی فلزات

کاربردهایی که چاپ فلزات دارند عبارت اند از:

  1. برچسب زدن محصولات و کالاهای مختلف به عنوان محافظت کردن از سرقت های ادبی
  2. نمایش دادن اطلاعات برند یا شرکت تولید کننده محصول جهت خرید نهایی
  3. چاپ کردن و حکاکی کردن بر روی فلزات مختلف جهت هدیه دادن
  4. علامت گذاری کردن با لیزر مثلاً قطر، اندازه و یا غیره
  5. اطلاعات تولیدی مانند شماره دسته، تاریخ ساخت و یا شماره سریال محصول
  6. ایجاد پلاک های لیزری
  7. کدهای با قابلیت های ردیابی به صورت دائمی

سخن پایانی

در مقاله فوق چاپ فلزات را بررسی کردیم، مواد اولیه آن را برای شما توضیح دادیم و گفتیم که چگونه می توان چاپ فلزات را بر روی ورقه های مختلف فلزی انجام داد. در واقع چاپ فلزات مراحل مختلف دارد که آن ها را باید مرحله به مرحله انجام دهید و این نکات دقت و توجه بالایی را می طلبد تا بتوانید کار با کیفیت را به دست بیاورید.

استفاده کردن از مواد اولیه با کیفیت مانند مرکب های با کیفیت در به دست آوردن چاپ با کیفیت بسیار اهمیت دارد. اطلاعات بیش تر در خصوص چاپ فلزات را از سایت لیزر پارس تک به دست بیاورید.همچنین شما برای بدست آوردن اطلاعاتی درباره ی برش فلز و حک لیزر نیز می توانید به سایت  لیزر پارس تک مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × یک =